Η Χάλκη γίνεται το πρώτο GReco – Island στο νησί της Χάλκης αφουγκραζόμαστε το μέλλον και τις ανάγκες που αυτό θα φέρει.

Written by on 03/07/2021

 

Η Χάλκη γίνεται το πρώτο GReco – Island στο νησί της Χάλκης αφουγκραζόμαστε το μέλλον και τις ανάγκες που αυτό θα φέρει.
Προχωράμε σε βιώσιμες, πράσινες και έξυπνες επενδύσεις με επίκεντρο το περιβάλλον και τον πολίτη.
Υλοποιούμε το όραμα μας, προστατεύουμε την παραδοσιακή πολιτιστική κληρονομιά μας, διαμορφώνουμε ένα καινοτόμο υπόδειγμα, επεκτείνουμε την αγοράς εργασίας για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού μας, προωθούμε την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής όλων με έμπρακτη περιβαλλοντική ευσυνειδησία.
Με την πολύτιμη αρωγή του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας το νησί της Χάλκης μπαίνει σε εποχή αειφορίας και μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινης οικονομίας και κινητικότητας καθώς και ενεργειακής αυτονομίας.
Με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του νησιού, την παροχή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και υποδομών επαναφόρτισης με ταυτόχρονη ενσωμάτωση «έξυπνων» συστημάτων δημόσιου φωτισμού και την πρωτοβουλία του Δήμου Χάλκης για την δημιουργία της πρώτης Ενεργειακής Κοινότητας στα Δωδεκάνησα μπορούμε να μιλάμε για ενεργειακό εκδημοκρατισμό.
Η ανάπτυξη των καινοτόμων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και τεχνολογικών εφαρμογών, με υποδομές 5G και ευρυζωνικών δικτύων και την εφαρμογή «έξυπνων» λύσεων στα δίκτυα ενέργειας και μεταφορών του νησιού καταστούν το νησί τεχνολογικά έτοιμο για να υποδεχθεί την νέα εποχή.
Με μετακινήσεις βασισμένες στην πράσινη ενέργεια το νησί της Χάλκης μεταμορφώνεται σε ένα διεθνές πρότυπο το οποίο κατευθύνεται στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση και την πλήρη απανθρακοποίηση του.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο , τον Δήμαρχο Χάλκης κ. Φραγκάκη Ευάγγελο, απο τη ΔΕΗ ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Στασσης , απο τον Όμιλο Συγγελίδη/Citroen ο κ. Πολύχρονης Συγγελιδης, απι την AKUO ENERGY GREECE ο κ. Κώστας Ανδριοσοπουλος , απο την OMEXOM/Vinci Energies ο κ. Γεώργιος Καββουρας , απο τη Vodafone Ελλάδας ή κ.Μαρια Σκαγκου και απο την ALD Automotive η κ. Gisele Urquia.
Επίσης, το Μνημόνιο υπογράφει και η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα μέσω του Πρέσβη κ. Patrick Maisonnave , αναλαμβάνοντας ρόλο θεματοφύλακα για την υλοποίηση του πρωτοπόρου αυτού εγχειρήματος, επισφραγίζοντας με τον τρόπο αυτόν τη στενή συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας.

Δείχνουμε στην Χάλκη μας και στους πολίτες της, την αγάπη, το σεβασμό και την αφοσίωση μας έμπρακτα.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist