Ο Ποσειδώνας συνάντησε και τίμησε τον Ηλία Κατσανίκα

Written by on 26/07/2021

36 Views

Μετά από 36 ολόκληρα χρόνια οι δρόμοι του Ποσειδώνα Καρπάθου και του Ηλία Κατσανίκα, προπονητή της ομάδας το 1985-86, έσμιξαν ξανά προ ημερών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί μας.

Ο κ. Κατσανίκας ήταν ο προπονητής που γύμνασε και οδήγησε την ομάδα μας στην πρώτη συμμετοχή στα μεγάλα σαλόνια του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου την ιστορική ποδοσφαιρική σεζόν του 1985-86!

Η θρυλική ομάδα του Ποσειδώνα Καρπάθου στην πρώτη χρονιά στην Α’ κατηγορία Δωδεκανήσου το 1985-86. Η φωτογραφία είναι από την αναμέτρηση στον Αρχάγγελο απέναντι στον τοπικό Άρη όπου η ομάδα μας ηττήθηκε με 4-2. Άνω σειρά (αριστερά προς δεξιά): Τέλης Πουζουκάκης, Βασίλειος Χρυσαφίνης, Ιωάννης Γεραπετρίτης, Γεώργιος Φ. Σαρρής, Γεώργιος Μπέρτος, Μάνος Γεραπτετρίτης, Ιωάννης Βιτώρης, Εύαγγελος Διακόπουλος, Ηλίας Κατσανίκας, Γεώργιος Αλεξίου. Κάτω σειρά (αριστερά προς δεξιά): Μηνάς Λεντής, Μιχαήλ Φελλουζής, Ιωάννης Κουτσονούρης, Γεώργιος Παπουτσάκης, Νικόλαος Μαστρομηνάς, Ηλίας Βαρδαούλης.

Απόφοιτος της γυμναστικής ακαδημίας, ο Ηλίας Κατσανίκας επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ευτύχησε να αγωνιστεί στην αγαπημένη του ομάδα τον ΠΑΟΚ. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να αποσυρθεί γρήγορα από την ενεργό δράση. Κατόπιν ακολούθησε το δρόμο της εκπαίδευσης στη Σωματική Αγωγή στη μέση εκπαίδευση και της προπονητικής, αναλαμβάνοντας τον Ποσειδώνα μας το 1985. Αποδέχτηκε το διορισμό του ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και διορίστηκε για πρώτη φορά στο Απέρι, αρχίζοντας έτσι πορεία που τερμάτισε φέτος.

Τρίτος από αριστερά στην δεύτερη σειρά, ο Ηλίας Κατσανίκας με την φανέλα του ΠΑΟΚ το 1984.

Από τη στιγμή που πληροφορήθηκε την επίσκεψή του κ. Κατσανίκα στην Κάρπαθο, το Δ.Σ. του Ποσειδώνα Καρπάθου έσπευσε με απόλυτη μυστικότητα να διοργανώσε μια συνάντηση-έκπληξη φίλων και ποδοσφαιριστών της εποχής σε χώρο του ξενοδοχείου Electra.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 22/7/21, και ακολούθησαν στιγμές μεγάλης συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης όταν ο κ. Κατσανίκας αντίκρισε την αποστολή και ξεκίνησε να αναγνωρίζει πρόσωπα, να ανακαλεί μνήμες από το παλιό γήπεδο στο κέντρο της πόλης των Πηγαδίων, καθώς και τις αναμετρήσεις εκείνης της εποχής.

Στη συνέχεια ο κ. Κατσανίκας τιμήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου, Ιωάννη Βιτώρη, τον έφορο Βασίλειο Χατζημιχάλη, και τον γενικό αρχηγό Αργύριο Τσουκάλη. Στον πρώην προπονητή μάλιστα δωρήθηκε η μαύρη εμφάνιση της ομάδας μας, ώστε να συνδεθεί η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ με τον Ποσειδώνα.

Ο κ. Κατσανίκας δεσμεύθηκε μάλιστα να την φορέσει σε μελλοντικές επισκέψεις του στο γήπεδο της Τούμπας, παρουσιάζοντας και εκπροσωπώντας έτσι τη μεγάλη οικογένεια του Ποσειδώνα Καρπάθου στην Θεσσαλονίκη!

Θέλουμε επίσημα να εκφράσουμε τη μεγάλη μας χαρά για την ευκαιρία που μας δόθηκε να συναντήσουμε τον Ηλία Κατσανίκα μετά από 36 ολόκληρα και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη ζωή αυτού και της οικογένειάς του. Ευχόμαστε επίσης οι δρόμοι μας να σμίξουν και πάλι σύντομα.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ξενοδοχείο Electra και την οικογένεια Βούρτση (ο κ. Δημήτριος Βούρτσης ήταν ο γενικός γραμματέας του συλλόγου μας εκείνη την εποχή) για την παραχώρηση του χώρου της συνάντησης.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist