« Ενέργειες του Δήμου Η.Ν. Κάσου για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων – συνθηκών καύσωνα»

Written by on 02/08/2021

31 Views

Ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου στο πλαίσιο των ενεργειών του για την προστασία της δημόσιας υγείας εν όψει του καύσωνα των επόμενων ημερών, και με στόχο την προστασία των πολιτών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων από τις υψηλές θερμοκρασίας ενημερώνει για τα παρακάτω :

Κατά την διάρκεια της ημέρας διατίθενται για τη φιλοξενία ευάλωτων ομάδων πολιτών κλιματιζόμενοι χώροι , πάντα με την αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19. Διαθέσιμές αίθουσες προς χρήση είναι η αίθουσα, εκδηλώσεων του Ιερού ναού Αγ. Μαρίνας , η αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης , και στο κτίριο των υπηρεσιών του Δήμου , (αίθουσα παλαιού ιατρείου) .

Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση τυχόντων προβλημάτων .

Ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου :

– Είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, για την αντιμετώπιση προβλημάτων ηλεκτροδότησης.

– Διατίθεται πόσιμο νερό στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, το οποίο ανανεώνεται τακτικά.

– Ενημερώνει για την αποφυγή προγραμματισμού εκδηλώσεων κατά τις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε υπαίθριους χώρους ή σε χώρους που δεν διαθέτουν επαρκή κλιματισμό.

Τέλος , ήδη εφαρμόζονται οι διατάξεις των σχετικών εγκυκλίων της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα.

Εφιστούμε την προσοχή όλων και την τήρηση των προληπτικών μέτρων αποφυγής θερμοπληξίας μέχρι της λήξης του καύσωνα περί το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας , σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις .

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist