Στο Δήμο Χάλκης δημιουργούνται”Νησιωτικοί Λουλουδόκηποι”

Written by on 12/08/2021

8 Views


Ο Δήμος Χάλκης σκεπτόμενος την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας αλλά και την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του νησιού μας φυτεύσε έναν μεγάλο αριθμό καλλωπιστικών φυτών σε ολόκληρο τον οικισμό με την πολύτιμη βοήθεια των μικρών κηπουρών.

Ο φυσικός κόσμος και η σημασία που διαδραματίζει για το περιβάλλον αλλά και για εμάς του ίδιους είναι μια από τις αξίες της ολοκληρωτικής ανάπτυξης των παιδιών σωματικά, συναισθηματικά, κοινωνικά και νοητικά που θα τα διαμορφώσει σε μελλοντικά περιβαλλοντικά ευσυνείδητους πολίτες.

Στο ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον της Χάλκης, τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες γνώσεις στην φύτευση να αλληλοεπιδράσουν με τους συνομηλίκους τους, αλλά και τους ενηλίκους.

Κάθε παιδί ξεχωριστά εφοδιάστηκε με αξίες και δεξιότητες πολύτιμες για το περιβάλλον μας και την μετέπειτα ζωή του που θα το καταστήσουν σε έναν υπεύθυνο πολίτη ο οποίος θα αγκαλιάζει το περιβάλλον το οποίο απλά μας φιλοξενεί και δεν μας ανήκει.

Το νερό, ο ήλιος, το χώμα, τα δέντρα, τα φυτά, το οξυγόνο είναι πολύτιμα και τα παιδιά μας είναι ικανά να τα διαφυλάξουν.


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist