“Η σημαντικότητα ενός ζητήματος που απασχολεί μια μικρή νησιωτική κοινωνία όπως η Χάλκη και οι άνθρωποί της, η άμεση εξεύρεση λύσης και η αρωγή που χρίζει αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση.

Written by on 06/11/2021

48 Views

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ
Αξιότιμοι κ. Υπουργοί
Αξιότιμε κ. Υφυπουργε
Αξιότιμη κυρία Γενική Γραμματέα
Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα
Αξιότιμοι Εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη
Αξιότιμε κ. Δημαρχε
Αξιότιμε κύριε Πρέσβη της Γαλλικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα
Αξιότιμες Αξιότιμοι, κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των εταιριών
Kυρίες και Kύριοι

“Η σημαντικότητα ενός ζητήματος που απασχολεί μια μικρή νησιωτική κοινωνία όπως η Χάλκη και οι άνθρωποί της, η άμεση εξεύρεση λύσης και η αρωγή που χρίζει, αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αγκάλιασε τον τόπο μας και μας παρείχε ένα εξαιρετικά οραματικό σχέδιο, προσφέροντας λύση στο κοινωνικό ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας.

Η υψηλή τεχνολογία, η παραγωγή και η κατανάλωση ενέργειας από ΑΠΕ που επιτυγχάνονται μέσω της καινοτομίας του φωτοβολταικού πάρκου αποτελούν θεμελιώδη δείκτη της κοινωνικής προόδου της Χάλκης.

Οι βασισμένες στην ηλεκτροκίνηση μετακινήσεις τόσο από στεριάς όσο και από θαλάσσης, οι υποδομές επαναφόρτισης, η εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων δημόσιου φωτισμού, το ευρυζωνικό 5G δίκτυο, η δημιουργία ενός smart Lab για την σχολική κοινότητα και η εφαρμογή της τηλεϊατρικής τρίτης γενιάς θα δώσουν τη δυνατότητα στους κατοίκους της Χάλκης να απολαμβάνουν υψηλότερη ποιότητα ζωής και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος.

Η ραγδαία αύξηση της υπερκατανάλωσης ενέργειας και τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα αποτέλεσαν την ευκαιρία για να προσδιοριστεί εκ νέου το οικονομικό σύστημα του τόπου μας.

Το περιβάλλον γίνεται το επίκεντρο της κοινωνίας και του πολιτισμού, της ηθικής, της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας και των οικονομικών συνθηκών της.

Τώρα μπορούμε να καταναλώνουμε ότι παράγουμε, τώρα η φύση συμβάλει στην πρόοδο της ανθρωπότητας, τώρα οι πολίτες μας είναι ίσοι και η δημοκρατία αντιπροσωπευτική.

Το νησί της Χάλκης γίνεται σήμερα το πρώτο Gr-eco island της Ελλάδας και δίνει την σπίθα για δημιουργία και το καλό παράδειγμα για τα νησιά που ακολουθούν.

Με την σκέψη μας βασισμένη πρωτίστως στον πολίτη της Χάλκης και στο περιβάλλον μεταβαίνουμε στην εποχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των πράσινων επενδύσεων, των νέων αναπτυξιακών ευκαιριών και θέσεων εργασίας.

Οι 300 ψυχές μόνιμοι κάτοικοι του τόπου μας θα αποκτήσουν μια ανεκτίμητη ποιότητα ζωής και για αυτό τον λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς ξεχωριστά.

• τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
• τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα
• Τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Χατζημάρκο
• τον Γάλλο Πρέσβη της Γαλλικής Κυβέρνησης στην Ελλάδα κ. Πατρίκ Μεζονάβ
• Τις διοικήσεις των εταιριών: ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, AKUO ENERGY, ALD Automotive, Citroen, OMEXOM/Vinci Energies, Παπαστράτος, Σπυρόπουλος και VODAFONE.

• Τους άμεσους συνεργάτες μου: Αγγελή Δημήτριο, Βογιατζόγλου Αγγελική, Πατρού Γαρυφαλλιά, Ρουσσάκη Βασίλειο, Σπυρίδη Διοσμάκη, Φραγκάκη Δημήτριο, Χειμωνέττο Γιάννη.

• Τους ειδικούς μου συμβούλους: Κ. Βενιού Ιωάννα και κ. Χατζιάρα Βασίλειο.

• Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων υλών Κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, τον κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή για την Ελλάδα μας. ”


Reader's opinions

Leave a Reply


Current track

Title

Artist